728 x 90

پاسخ امنیتی به کامیون‌داران، بن‌بست رژیم در حل بحرانهای اجتماعی

اعتصاب سراسری کامیون‌داران
اعتصاب سراسری کامیون‌داران

این دور از اعتصاب کامیون‌داران که از ۳۱شهریور آغاز شد و در پاسخ به فراخوانی در راستای برآورده نشدن مطالبات بر حق این قشر زحمتکش، تاکنون در بیش از ۲۸۲شهر گسترش یافت. کامیون‌داران نخستین بار در اول خردادماه ۹۷ به مدت د۲هفته در رابطه با کاهش نرخ کمیسیون، افزایش کرایه‌ها و کمک دولتی پرداخت حق بیمه، اعتصاب سراسری و گسترده‌یی را آغاز کردند. دور پیشین(دور دوم) اعتصاب رانندگان کامیون با برخی وعده‌های دروغین از سوی کارگزاران رژیم پایان یافت اما خواستهای کامیون‌داران برآورده نشد، در نتیجه رانندگان بار دیگر دست از کار کشیده و سومین دور اعتصاب و اعتراض سراسری خودشان را بیش از ۱۲روز است شروع کرده‌اند.

 

گسترش اعتصاب و خواسته کامیون‌داران 

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق‌بشری، در ۲مهر ۹۷ گزارش داد: «اعتصاب در شهرهای اهواز، شیراز، شهرضا، بوشهر، بستان‌آباد، تبریز، اراک، نهبندان، گرگان، زرین‌شهر، مبارکه، رشت، همدان، سبزوار، نیشابور، قم، خرمشهر، ساوه، ارومیه و بندرعباس که اول مهر از سر گرفته شد تا روز ۷مهر به بیش از ۲۵۰شهر گسترش یافت». خواسته کامیون‌داران عبارتند از:

- افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار

- کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی

- افزایش ۷۰درصدی نرخ کرایه

- کسر حق پرداختی بیمه رانندگان

- حذف دلالان و واسطه‌ها از پایانه‌ها و باربری‌ها

- نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه‌ای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات مأموران و افسران رشوه‌گیر 

اتحادیه‌های جهانی از جمله فدراسیون جهانی کارگران و حمل‌ونقل نیز از اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان حمایت کردند. اتحادیه بین‌المللی رانندگان کامیونهای باری آمریکای شمالی نیز خرداد ۹۷ از کامیون‌داران اعتصابی ایران حمایت کرده بودند.

 

وعده‌های سر خرمن مقامات رژیم به مشکلات کامیون‌داران 

از ابتدای سال ۹۷ با بالارفتن قیمت تمام‌شده خودروهای سنگین که در طی سال‌های گذشته به بازار عرضه شده‌اند و استهلاک و عدم جایگزینی این خودروها و عدم حمایت دولت برای نوسازی کامیونها و با بالارفتن هزینه سنگین تأمین قطعات و لوازم مورد نیاز خودرو و عدم پاسخگویی کارگزاران رژیم، راننده‌ها دست به اعتصاب زدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا (رژیم) ۶مهر ۹۷: «طبق برآوردهای سازمان راهداری حدود ۲۰۰هزار کامیون نیاز به نوسازی جدی داشتند، این در حالی بود که اختلاف قیمت تمام‌شده خودروهای جدید با قیمتی که خودروهای فرسوده خریداری می‌شد، بسیار زیاد بود و همین مسأله باعث شد راننده‌ها از چند سال قبل نسبت به موقعیت خود اعتراضاتی را مطرح کنند».

پس مشکل کامیون‌داران نه در این ۶ماهه بلکه، سالهاست که سر خرید کامیون و هزینه‌های سنگین تأمین لوازم خودروها اعتراض داشتند. رژیم ازا وایل سال ۹۷ مطالبات به حق کامیون‌داران و موضوع پیگیری اعتراضاتشان را به وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری سپرد و جلسات مشترکی با نمایندگان کامیون‌داران بر گزارشد. اما با این دست و آن دست کردن و به‌اصطلاح ارجاع مشکلات از وزارت راه و شهرسازی به سازمان راهداری، پس از ۵ماه وعده و وعید، نه تنها هیچ‌کدام از خواسته‌های رانندگان پاسخ داده نشد، بلکه با بالارفتن قیمت قطعات و لوازم خودرو مثل باطری، روغن خودرو، و... به معضلات آنها اضافه شده است.

محمدجواد عطرچیان، دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل‌‌و‌نقل ایران، در ۶مهر به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت: «در حال حاضر یک جفت لاستیک نو برای خودروهای سنگین حدوداً ۱۵میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. اگر یک خودرو نیاز داشته باشد که در یک زمان چند جفت از لاستیک‌های خود را تعویض کند، قطعاً توان پرداخت مبلغ آن را نخواهد داشت. دیگر لوازم یدکی نیز در ماههای گذشته گران شده و همین مسأله شرایط را برای رانندگان سخت کرده است».

تلویزیون شبکه ۲ (رژیم) ۸مهر نیز بخشی از خواسته‌های رانندگان کامیون را پخش کرد:

«یزد یک راننده اهل یزد گفت: می‌خواهیم کار بکنیم ما مملکت‌مان را هم دوست داریم این‌که می‌گویند ما سیاسی هستیم ما لاستیک نداریم، لنت نداریم، روغن نداریم، فیلتر نداریم، لوازم نداریم.

راننده دیگری گفت: بنده الآن ۵۰۰میلیون هزینه کردم ماشین خریدم نمی‌توانم لاستیک بخرم زیرش بیاندازم یعنی لاستیک جفتی ۷میلیون من توانایی خرید لاستیک ندارم.

یک راننده کرمانشاهی نیز گفت: قبلاً لاستیک‌مان ۲میلیون و خرده‌ای بود الآن شده ۸میلیون تومان».

 

عجز و درماندگی در حل مشکلات رانندگان، توسل به قهر و سرکوب برای شکستن اعتصاب

کارگزاران رژیم ناتوان از حل نیازها و درخواستهای به‌حق کامیون‌داران، با وعده و وعید و سرهم‌کردن دروغ‌هایی قول حل درخواست‌ها را می‌دهند، و از طرفی از ترس گسترش اعتصاب و قیام سراسری به ارعاب، تهدید و دستگیری و زندانی کردن رانندگان روی آورده‌اند.

در استان فارس شنبه ۷مهر ۹۷ از طرف مسئولان راه و ترابری و پایانه‌های حمل‌و‌نقل استان در پایانه مرکزی مرودشت زیر نظر تعدادی از مسئولان سپاه و با حضور رئیس اطلاعات استان در رابطه با شکستن اعتصاب کامیون‌داران جلسه‌ای برگزار شد. در آن جلسه تنی چند از سردمداران سپاه و رئیس اطلاعات استان، خطاب به راننده‌ها می‌گویند: «اعتصاب کار درستی نیست... شرایط حساس است و حتماً به مشکلات راننده‌ها رسیدگی خواهد شد».

در بندرعباس یکشنبه ۸مهر ۹۷ رژیم در چند پایانه بزرگ جنوب کامیونهای دولتی وابسته به مزدوران رژیم را آورده و با صحنه‌سازی و گرفتن فیلم و گزارش و پخش آن در اخبار سراسری و استان پایان اعتصاب را اعلام می‌کند. راننده‌های جنوب و مشرف بر این جریان از همه راننده‌ها خواستند که هوشیار باشند و خبررسانی کنند.

با گسترش اعتصاب سراسری کامیون‌داران، بحران در درون رژیم شدت گرفته است و سرکردگان آن از استمرار و گسترش آن به وحشت افتاده‌اند. لاریجانی، سردژخیم قوه قضاییه و منتظری، دادستان رژیم، وارد صحنه شده و رانندگان را تحت نام اخلال‌گران در حمل‌ونقل، و تحریک‌کنندگان تهدید به زندان و اعدام کردند. منتظری جنایتکار(به اصطلاح دادستان رژیم) در مصاحبه با تلویزیون شبکه خبر (رژیم) در ۷مهر ۹۷ گفت: «...من در اینجا به همه این کسانی که این حرکت را انجام می‌دهند به‌شدت اخطار می‌دهم مراقب اعمال مجرمانه خودشان باشند... اینها مشمول مقررات و حکم قطاع‌الطریق خواهند بود و مجازات قطاع‌الطریق طبق قانون بسیار شدید هست گاهی منجر به مجازات اعدام هم خواهد شد».

اخبار دستگیری رانندگان را منابع خبری مختلف گزارش کردند. در ۸مهر سایت رادیو فرانسه(فارسی) طی گزارش از مهدی قویدل، دادستان عمومی و ضدانقلاب زرند، از بازداشت ۷تن از رانندگان کامیون به‌اتهام اخلال در ناوگان حمل‌‌و‌نقل جاده‌ای خبر داد.

به گزارش سایت هرانا(فارسی)در ۹مهر: «اعتصاب رانندگان کامیون در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات‌شان در روز یکشنبه ۸مهرماه برای نهمین روز در بسیاری از شهرهای ایران ادامه یافت. گزارشات حاکی از بازداشت ۳۸تن دیگر در این خصوص است و با احتساب آمار بازداشت قبلی شمار بازداشت‌شدگان در این رابطه به دست‌کم ۱۲۷تن رسیده است».

 

اعتراف مقامات رژیم به دزدی، احتکار، و فساد در حل مشکلات 

محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در یک دروغگویی سرهم‌بندی شده در تلویزیون شبکه ۲ (رژیم) ۸مهر گفت: «...از مهرماه تا الآن ۲۰۰میلیون دلاری که قرار شده در ماه مهر اختصاص پیدا کند به‌وسیله بانک مرکزی برای واردات لاستیک به‌طور منظم هر ماه ۸۰میلیون دلار تقریباً در اختیار واردکنندگان لاستیک قرار می‌گیرد».

حسن‌نژاد، نماینده مجلس ارتجاع، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم(رژیم) ۹مهر ۹۷: «این روز‌ها بسیاری از دستگاه‌های اجرایی خود را بالاترین و کامل‌ترین متولی می‌دانند به این خاطر است که آمارهای قاچاق کالا در قامت ۲۵میلیارد و یا ۱۰میلیارد خودنمایی می‌کند... کامیون‌داران از نبود لاستیک می‌نالند و گمرک از واردات لاستیک دم می‌زند. اینها بیانگر این است که حرکتهای جزیره‌ای صورت گرفته است».

حسن حسینی‌ شاهرودی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم، با اشاره به ”برآورده نشدن تعهداتی که توسط وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری پس از اعتصاب ماه‌های گذشته به کامیون‌داران داده شده“ گفت: «درصد افزایش کرایه کامیون‌داران محدود، ولی افزایش قیمت قطعات یدکی و لاستیک زیاد و بسیار بیشتر بوده است. نیازهای کامیون‌داران هم‌چنان باقی است و افزایش قیمت قطعات یدکی و لاستیک بیش از خدمات محدودی است که به آنها ارائه شده و نیازهای آنها را تا الآن برآورده نکرده است».

رادیو فرهنگ (رژیم) ۸مهر: «فاطمه حسینی، نماینده مجلس ارتجاع: «وضعیت نابسامان امروز حاصل سیاست‌های غلط فراوان و نظارت ناقصی است که در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست داخلی و خارجی رخ نموده است».

طبق اعتراف خود مقامات رژیم، خواسته رانندگان زحمتکش به‌حق بوده و اژدهای هفت‌سر فساد از بیت خامنه‌ای و لاریجانی دژخیم است که در قاچاق کالا دست دارند. البته کامیون‌داران هم خوب دریافتند که راه مقابله با همه این شیوه‌های ضدمردمی آخوندها گسترش هر چه بیشتر اعتراض و اعتصاب است.

بله، با ایستادگی و همبستگی می‌شود آخوندها را وادار به عقب‌نشینی کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا(رژیم) سه‌شنبه ۱۰مهر ۹۷ اسحاق جهانگیری از شنیدن صدای انقلاب مردم در سراشیب سرنگونی عذرخواهی کرد و گفت: «...کشور در شرایط خطیری قرار دارد که البته به‌معنای شرایط دشوار است نه بن‌بست... به‌خاطر برخی کمبودها و مشکلات از ملت عذرخواهی می‌کنم...».

بله، در هرکجا که هستیم و به هر شغلی که اشتغال داریم و یا نداریم می‌بایست به” اعتصاب سراسری“ بپیوندیم و با مقاومت و ایستادگی است که خیزش و قیام تداوم می‌یابد. عقب‌نشینی و معذرت‌خواهی در مرحله سرنگونی هم جواب نخواهد داشت. هم‌چنان‌که خانم مریم رجوی در حمایت از اعتصاب کامیون‌داران گفتند: «تهدیدهای رذیلانه آخوندها علیه رانندگان شریف و زحمتکش نشان‌دهنده بحران فزاینده عمومی رژیم است. و آخوندهای حاکم بزرگترین قطاع‌الطریق ایران هستند که نه می‌خواهند و نه می‌توانند به‌ درخواستهای برحق رانندگان اعتصابی‌ پاسخ بدهند. تحقق این خواست‌ها تنها با استقرار دموکراسی و حاکمیت مردم امکان‌پذیر است و رژیمی که زحمت‌کشان را به‌خاطر اعتصاب تهدید به اعدام می‌کند، باید از جامعه جهانی ترد شود».

پس همه با هم در هر شهر، روستا و‌ در هر کوچه و خیابان بلند می‌شویم و به ”اعتصاب سراسری“ می‌پیوندیم.

بار دگر به فریاد در کوچه‌ها صدا کن

خواب دریچه‌ها را با نعر سنگ بشکن

بار دگر به شادی، دروازه‌های شب را، رو بر سپیده وا کن.

 

ص. رحیمی

 

مسئولیت محتوای این مطلب برعهده نویسنده است و سایت مجاهد الزاماً آن را تأیید نمی‌کند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/deeddd54-ae5d-4e09-9cf3-7e12edf2c56d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات