728 x 90

کارگران هفت‌تپه و فولاد، یک گام به پیش

ابراز همبستگی اعضای دفتر زوریخ جنبش برای سوسیالیسم در سوییس با کارگران اعتصابی هفت‌تپه
ابراز همبستگی اعضای دفتر زوریخ جنبش برای سوسیالیسم در سوییس با کارگران اعتصابی هفت‌تپه

اکنون به آرامی و گام‌بهگام دارد روشن می‌شود آتشی که در دیماه ۹۶ شعله کشید، چیزی فراتر از یک اعتصاب و حرکت سیاسی معمولی است چه بسا که حتی از یک قیام هم گسترده‌تر و عمیق‌تر باشد، شاید یک انقلاب، انقلابی که کلیت ارتجاع را در تمامیتش هدف دگرگونی بنیادی قرار داده است.

آن حرکت که به «قیام دیماه» معروف شده، در مسیری که در کمتر از یک سال طی کرده:

از یکسو تقریباً تمامی گستره خاک ایران را در نوردیده، تقریباً تمامی اقشار و طبقات کشور را دربرگرفته،

و از سوی دیگر با روی‌گردانی از تمامیت نظام آخوندها و پشت کردن به کل حاکمیت،‌ تمامی باند‌های نظام حاکم را با تمامی ساز‌وکارها و نهادهای‌شان، هدف قرار داده و خواستار دگرگونی بنیادی در کل وضعیت موجود است.

آن حرکت که گام‌به‌گام، مسیر تکامل خود را در حرکت‌های صنفی و شورشهای شهری و روستایی طی می‌کند، اینک در اعتصاب کارگران خوزستان(شوش، هفت‌تپه و اهواز) مرحله نوینی را آغاز کرده که همانند قیام کازرون و شورش تهران در جریان اعتصاب بازاریان، یک گام کیفی در پیشرفت همه‌جانبه قیام به‌شمار می‌رود.

اکنون روشن شده که کارگران نیشکر هفت‌تپه و کارگران فولاد اهواز نقش مهمی در استمرار این قیام ایفا کردند.

شعار «هیهات مناالذله» کارگران و شعار «مرگ بر این دولت مردم‌فریب» نشانه‌ هوشیاری سیاسی و عمق مطالبات مردم ایران است که اینک از سوی کارگران بیان می‌شوند.

 

نگاهی به پیشینه تاریخی شهر شوش

شهر شوش در استان خوزستان و در میانه دو شهر اندیمشک و دزفول قرار دارد. به‌گفته باستان‌شناسان، «شوش» قدیمی‌ترین شهر جهان است. قدمت تاریخی این شهر به پیش از حکومت ایلام می‌رسد. شوش از همان ابتدا، مرکز تجارت و دادوستد در این منطقه از جهان بوده است، به همین علت در زمان حکومت ایلامی‌ها این شهر به‌عنوان پایتخت انتخاب گردید. شوش یکبار توسط آشور بنی‌پال ویران گردید ولی در زمان حکومت هخامنشیان مجدداً رونق و اهمیت گذشته‌اش را به‌دست‌آورد و رسماً پایتخت زمستانی آن سلسله شد. این شهر اهمیتش را در در دوره اشکانیان، ساسانیان و قرون بعد نیز حفظ کرد.

آرامگاه دانیال نبی در شهرستان شوش قرار دارد. دانیال نبی از جمله پیامبران «بنی اسرائیل» در قرن هفتم پیش از میلاد مسیح است که نسل وی به داوود پیامبر می‌رسد.

 

پیشینه مبارزاتی شهر شوش

شهر شوش همانند دیگر شهرهای ایران، سابقه‌ای کهن در مبارزات آزادیخواهانه مردم این مرز و بوم دارد. شهری که در تاریخ مبارزات ضددیکتاتوری سلطنتی نیز صفحاتی افتخارآمیز به خود اختصاص داده است

شوش پس از روی کار آمدن دیکتاتوری آخوندی نیز کارنامه‌ای درخشان دارد. در دوران مبارزات سیاسی مردم و جوانان ایران با خمینی و پاسدارانش، جوانان شوش سهمی به‌سزا از خود به یادگار گذاشتند.

پس از ۳۰خرداد سال ۶۰ نیز مبارزات جوانان شوش با پاسداران متوقف نشد اما درخشان‌ترین نقطه در آن دوره به سال ۱۳۷۱ برمی‌گردد که جوانان قهرمان شوش، یک نمایشگاه کتاب پاسداران در شهر شوش که در واقع بساطی برای تبلیغ فاشیسم مذهبی آخوندها و توجیه سرکوبگریشان بود را برچیدند. در آن واقعه پاسداران جنایتکار خامنه‌ای با آتش گشودن به روی جوانان شوش، ۵نفر را شهید کرده و تعدادی را نیز مجروح نمودند.

شمار دستگیر‌شدگان نیز به ۵۰نفر رسید اما این حرکات باعث سکوت و تمکین مردم این شهر از پاسداران نشد.

 

خبر آتش‌زدن نمایشگاه پاسداران در شوش توسط مردم قهرمان شوش در سال ۱۳۷۱

خبر آتش‌زدن نمایشگاه پاسداران در شوش توسط مردم قهرمان شوش در سال ۱۳۷۱

 

پیشینه قیامهای کارگران هفت‌تپه

کارگران زحمتکش نیشکر هفت‌تپه از سال ۱۳۸۶ تاکنون به‌دنبال احقاق حقوق خویش هستند. در آن سال کارگران هفت‌تپه بارها دست به تظاهرات و اعتصاب زدند و گاه تا یک‌ماه دست از کار کشیدند تا بتوانند صدای خود را به گوش دیگر نقاط ایران برسانند.

از آن سال تاکنون کارگران هفت‌تپه پیوسته در تنش با حاکمیت فاسد و غارتگر آخوندها قرار داشته و کمتر سالی بوده که کارگران هفت‌تپه در آن اعتراض یا اعتصابی برپا نکرده باشند.

 

قیام کنونی کارگران هفت‌تپه

امروزه باز هم شهر شوش شاهد تظاهرات کارگران زحمتکش نیشکر هفت‌تپه می‌باشد. کارخانه نیشکر هفت‌تپه تولیدکننده شکر در ایران می‌باشد. در کنار این کارخانه‌های متعدد دیگری با استفاده از تفاله نیشکر، کاغذ و دستمال کاغذی و برخی فرآورده‌های دیگر تولید می‌کنند.

کارگران زحمتکش نیشکر هفت‌تپه ماهها است که حقوق نگرفته‌اند. سرکردگان این رژیم این مجتمع را به بخش خصوصی که همه از ایادی همین رژیم هستند، فروخته‌اند. این شرکت ماهها به کارکنان وعده دروغ می‌دهد و از دادن حقوق امتناع می‌کند. در این گرانی افسارگیسخته صدای همه کارگران و خانواده‌هایشان در آمد. آنها جواب دروغ را با اعتصاب دادند و شهر شوش یکپارچه، شاهد تظاهرات کارگران و خانواده‌هایشان شد.

بعد از ۱۴روز اعتصاب قهرمانانه کارگران هفت‌تپه، در روز یکشنبه ۲۷آبان نماینده کارگران به همراه ۲نفر دیگر از کارگرا ن دستگیر شدند. کارگران طی یک راهپیمایی اعتراضی در شهر شوش، خواستار آزادی بازداشت‌شدگان شدند. نیروهای مزدور امنیتی رژیم اقدام به دستگیری تعداد دیگری از کارگران اعتصابی کردند که آمار کل دستگیر‌شدگان به ۱۹تن رسید. کارگران اعتصابی برای آزادی همکارانشان در مقابل دادگاه شهرستان شوش تحصن کردند. با این تحصن و ادامه تظاهرات اکثر دستگیر‌شدگان آزاد شدند. اما ۲نفر از آنان کماکان د ر زندان هستند.

اعتصاب و تظاهرات برای آزادی کارگران و پایان دادن به مالکیت خصوصی این شرکت هم‌چنان ادامه دارد.

 

یادی از یک مجاهد شهر شوش

شهر شوش رزمندگان و مبارزان زیادی را در دامن خود پرورانده است. از فرزندان محبوب و مورد اعتماد آنها، می‌توان از عظیم جهانیان‌(صالح) نام برد. مجاهد قهرمان «عظیم»، یکی از فرماندهان ارتش آزادیبخش ملی ایران بود که در نبردهای بسیاری بر ضد رژیم ضدبشری آخوندها و پاسداران جنایتکارش شرکت کرده بود. عظیم بین همرزمانش بسیار دوست‌داشتنی بود، صداقت، پاکی و یکدلی و مهربانی او زبان‌زد همه همرزمانش بود. او فرمانده‌ای دلسوز و سخت‌کوش بود. همرزمانش او را در میان خودشان صالح صدا می‌کردند عظیم در سال ۷۹ در نبردهای ارتش آزادیبخش ملی ایران با پاسداران جهل و جنایت، در نوار مرزی «منطقه شور و شیرین» به‌ شهادت رسید و بدین گونه به عهد خود با مردم ایران پایدار ماند و خون خود را فدیه آزادی مردم ایران کرد.

 

شهر شوش در تقاطع استراتژیک و وقایع حیاتی

شهر شوش نقطه تلاقی ۳رودخانه کرخه، دز و شور می‌باشد به همین علت از زمینهای زراعی خوبی برخوردار است. اما جنگ ضدمیهنی ۸ساله که این رژیم به راه انداخت، باعث ویرانی قسمتهای زیادی از زمینهای مزروعی اطراف شوش شد. استفاده بی‌رویه آب توسط سردمداران این رژیم در زمینهای غارت‌شده مردم، باعث کمبود جدی آب برای کشاورزی در این مناطق شده است.

امروزه در شهر شوش همانند تمامی شهرهای بپاخاسته ایران، کانونها شورشی پرخروش و پرتلاش، مشغول انجام وظایف انقلابی‌شان می‌باشند. این کانونهای سرخ با فعالیتهایشان، قلب مردم ایران را گرم و قلب دشمنانشان یعنی همانا مزدوران خامنه‌ای را می‌لرزانند.

با قیام کارگران هفت‌تپه، چهره شهر شوش تغییر کرده است و تمامی مردم شوش از تمامی اقوام ساکن منطقه،‌ یک‌دل و یک‌زبان خواهان پایان دادن به عمر این رژیم سفاک و غارتگر هستند. هم‌اکنون کارگران فولاد در اهواز و کشاورزان اصفهان هر چه بیشتر این خواست ملی را با تظاهرات خود تأیید می‌کنند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/68d1e2bc-43e7-4d4b-8855-a729d4d94719"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات