728 x 90

گردهمایی جهانی ایران آزاد؛ سخنرانی یانس یانشا، استفن هارپر، پاندلی مایکو، فردریک راینفلت و اندا کنی

نخست وزیران یانس یانشا، استفن هارپر، پاندلی مایکو، فردریک راینفلت و اندا کنی
نخست وزیران یانس یانشا، استفن هارپر، پاندلی مایکو، فردریک راینفلت و اندا کنی

سخنرانی نخست‌وزیر کنونی اسلوونی و نخست وزیران سابق کانادا، آلبانی، سوئد و ایرلند

 

یانس یانشا – نخست‌وزیر کنونی اسلوونی

شرکت‌کنندگان عزیز در اجلاس جهانی ایران آزاد، دوستان عزیز؛ اجازه بدهید قبل از هر چیز تأکید کنم که پیام امروز من به‌شما شرکت‌کنندگان عزیز، پیامی است از طریق شما به‌مردم ایران، به‌تمام کسانی که از طریق ماهواره یا آنلاین این جلسه را تماشا می‌کنند. متأسفم که نتوانستم حضوری با شما صحبت کنم.

سلام‌های ویژهٔ من به‌سخنران اصلی این اجلاس اختصاص دارد؛ رئیس‌جمهور برگزیدهٔ شورای ملی مقاومت ایران، خانم مریم رجوی.

بگذارید ابتدا با تکرار آنچه قبلاً بارها گفته‌ام شروع کنم: مردم ایران شایستهٔ دموکراسی، آزادی و حقوق‌بشر هستند و باید قاطعانه توسط جامعهٔ جهانی حمایت شوند.

همان‌طور که می‌دانید، اتحادیهٔ اروپا طیفی از اقدامات محدودکننده را در پاسخ به‌بسیاری از مسائل نگران‌کننده اعمال کرده؛ به‌طور خاص، اقدامات محدودکنندهٔ اتحادیه اروپا در واکنش به‌نقض جدی حقوق‌بشر توسط (رژیم) ایران اتخاذ شده است.

رژیم ایران باید به‌خاطر نقض حقوق‌بشر مورد حسابرسی قرار گیرد و جامعهٔ جهانی باید در این زمینه قاطع‌تر عمل کند.

هم‌چنین می‌خواهم با خانواده‌های ۳۰هزار زندانی سیاسی صحبت کنم که در جریان قتل‌عام سال۱۳۶۷ جانشان را از دست دادند و حمایت خود را از خواسته‌های آنها اعلام کنم برای عدالت و حسابرسی از طریق تشکیل کمیسیون تحقیق سازمان‌ملل در مورد قتل‌عام۱۳۶۷.

به‌مدت نزدیک به ۳۳سال، جهان قربانیان این قتل‌عام را فراموش کرده بود. این وضعیت باید تغییر کند. کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد اهمیت ویژه‌یی در روشن‌کردن قتل‌عام وحشتناک سال۱۳۶۷ دارد. خانواده‌های قربانیان خواهان یک کمیسیون تحقیق هستند تا بتوانند سرانجام به‌عدالت دست یابند و به‌اندوه آنها پایان داده شود.

این امر به‌ویژه به‌دلیل این واقعیت مهم است که رئیس‌جمهور بعدی رژیم ابراهیم رئیسی خواهد بود که توسط عفو بین‌الملل متهم به جنایت علیه بشریت به‌دلیل نقش او در همان کشتار است.

لذا من بار دیگر به‌وضوح و با صدای بلند از فراخوان گزارشگر سازمان ملل در زمینهٔ حقوق‌بشر در ایران حمایت می‌کنم که خواهان تحقیق مستقل در مورد اتهام اعدام هزاران زندانی سیاسی به‌دستور حکومت و نقش رئیس‌جمهور آنها به‌عنوان معاون (وقت) دادستان تهران شده است.

دوستان عزیز، من شخصاً پیگیر تمام این موارد نگران‌کننده خواهم بود. شما همیشه می‌توانید روی درک و حمایت من حساب کنید. ممنونم از توجه شما.

 

استفن هارپر – نخست‌وزیر کانادا (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵)

خیلی متشکرم. سلام به‌خانم رئیس‌جمهور رجوی و همهٔ هواداران و دوستان شورای ملی مقاومت ایران. در حالی که شما اجلاس جهانی ایران آزاد ۲۰۲۱ را برگزار می‌کنید، من مثل همیشه خوشوقتم که از کانادا به‌شما بپیوندم، در برنامه‌یی که به‌واقع می‌تواند بزرگ‌ترین گردهمایی مجازی جهانی امسال باشد. بسیاری از ما شرکت‌کنندگان همیشگی این اجلاس برجسته هستیم که نشان‌دهندهٔ نه تنها گستردگی و پایداری اپوزیسیون در برابر دیکتاتوری فاشیست و دینی حاکم بر تهران است، بلکه هم‌چنین اراده برای تحقق جایگزینی آن‌را نشان می‌دهد. دوستان، حکومت (آخوندها) دروغهای بسیاری می‌گوید. اما شاید آنچه نگران‌کننده‌تر است، دروغهایی است که دیگران به‌نیابت از آن تکرار می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین دروغ‌ها این است که رژیم دارای جناح مرموزی از به‌اصطلاح میانه‌روهاست. سال‌هاست که به‌ما گفته شده، اگر رفتار نرمی با این رژیم داشته باشیم، موقعیت این به‌اصطلاح میانه‌روها را تقویت می‌کنیم و این باعث می‌شود آنها در داخل رژیم بالا بکشند و مسیر آن‌را تغییر بدهند. طبعاً همین فلسفه است که پشت توافق اتمی با (رژیم) ایران همان برجام، برنامهٔ جامع اقدام مشترک قرار داشت؛ اما برجام، نه فقط آخوندها را به‌توانایی تسلیحات اتمی بیش از هر زمانی نزدیک‌تر کرد و نه فقط باعث شد آنها به‌انباشت اورانیوم غنی‌شده ادامه بدهند، به‌کار روی سیستم‌های حمل موشک و حفظ فعالیت تأسیسات اتمی و پنهان‌کردن حقیقت از بازرسان ادامه بدهند، نه فقط این، بلکه میلیون‌هایی که برای اجرای برجام خرج شد، برای توسعهٔ نفوذ و توانایی شبکهٔ تروریستی‌یی شد که این رژیم از آن در سراسر خاورمیانه حمایت می‌کند. تمایل برخی به‌تجدید برجام به‌قدری رژیم را جری کرده که در تازه‌ترین انتخابات نمایشی‌اش، همهٔ کاندیداهای به‌اصطلاح مدره را حذف کرد. حکومتی که من رهبری می‌کردم، هیچ موقع فریب وجود ظاهری شبح‌گونه از جناح مدره را نخورد. کسانی که اجازه دارند برای ریاست‌جمهوری در ایران کاندیدا شوند یا هر گونه منصبی را به‌عهده بگیرند، باید مرید دوآتشهٔ (خامنه‌ای) و فلسفهٔ افراطی او باشند. هر میانه‌روی شناخته‌شده‌یی زندانی یا کشته می‌شود. اما انتخابات نمایش امسال یک رکورد پایین جدید هم حتی برای این رژیم داشت. کاندیدای برنده که البته کاندیدای انتخاب‌شده نیست، بلکه برندهٔ گزیده‌شده است، حتی وانمود به‌میانه‌رو بودن نمی‌کرد... . در سال۱۳۶۷، به‌عنوان یکی از ۴عضو هیأت مرگ، او دستور اعدام حدود ۳۰هزار زندانی سیاسی را صادر کرد. به‌خاطر این اقدامات، او به‌سرعت در سلسله‌مراتب رژیم بالا کشید و قبل از گزینش به‌عنوان رئیس‌جمهور، به رئیس قضاییهٔ (خامنه‌ای) تبدیل شد.

بگذارید به‌روشنی تمام صحبت کنیم. ابراهیم رئیسی یک جنایتکار است، مجرم به‌خاطر جنایات علیه بشریت. او یک نماد زنده از حماقت تلاش برای مماشات با رژیم آخوندهاست. شرم بر هر دولتی در جهان که بنشیند و تلاش کند بر سر هر چیزی با دولت ابراهیم رئیسی مذاکره کند... . .

دوستان، هم‌چون شما من هم اعتقاد دارم که این رژیم، به‌واقع در حال تضعیف‌شدن است و گزینش صریح یک افراطی خون‌ریز به‌عنوان رئیس‌جمهور، وضعیت رژیمی را آشکار می‌کند که به‌قدری نگران بقای خود است که ریسک هیچ شبهه‌ای از انحراف از مسیر افراطی (خامنه‌ای) را هم نمی‌پذیرد. و مثل شما، من اعتقاد دارم که مردم ایران بیش از هر کسی از استبداد و حکومت مذهبی رنج کشیده‌اند، و بیش از بقیه خواهان پایان دادن به‌آن و جایگزین‌کردن آن با نیروهای دمکراتیک، غیردینی و کثرت‌گرا هستند که شورای ملی مقاومت آن‌را نمایندگی می‌کند.

دوستان، هم‌چنان که پیش‌تر گفته‌ام، به‌نبرد ادامه بدهید، چون روز پیروزی فرا می‌رسد. حمایت این رژیم از تروریسم، فقط منجر به‌استحکام صفوف مخالفانش در سراسر جهان شده است و تلاش آن برای دستیابی به‌تسلیحات اتمی نمی‌تواند آن‌را از مخالفت مردم نجات بدهد. پس دوستان، مبارزهٴتان را ادامه بدهید، امید را زنده نگهدارید و خود را برای ایران جدید آماده کنید که با تلاش‌های شما تحقق خواهد یافت. متشکرم که اجازه دادید بار دیگر امسال هم در این برنامهٔ عالی شرکت کنم. بسیار متشکرم.

 

پاندلی مایکو – وزیر دولت آلبانی، نخست‌وزیر پیشین

دوستان عزیز، باعث خرسندی من است که در این کنفرانس بزرگ بین‌المللی صحبت کنم و به‌خاطر سازماندهی چنین گردهمایی، ... ایران تبریک بگویم.

آلبانی در حمایت از کسانی بوده که توسط رژیم ایران سرکوب شده‌اند. ما نگرانی عمیق خود را نسبت به‌نقض مداوم حقوق‌بشر در ایران ابراز می‌کنیم.

دولت آلبانی چندی پیش سفیر (رژیم) ایران در تیرانا و نیز ۳دیپلمات دیگر سفارت (رژیم) ایران را اخراج کرد، آن‌هم به‌خاطر فعالیت‌های آنها علیه قانون بین‌الملل.

از نظر من قطعنامهٔ ۱۱۸ مربوط به ۲۵آوریل۲۰۲۱ توسط اکثریت اعضای کنگرهٔ ایالات متحده، در حمایت از خواست مردم ایران برای یک جمهوری دمکراتیک، غیردینی و غیراتمی در ایران بسیار مهم است. این قطعنامه «گام مثبت و مهمی» را ستود که دولت آلبانی با اخراج دیپلمات‌های (رژیم) ایران برداشت.

مایهٔ شرمساری برای مقام‌های (حکومت) تهران است که در ۴فوریه۲۰۲۱ دادگاه بلژیک دیپلمات (رژیم) ایران در وین را به‌اشد مجازات به‌خاطر نقشش در طراحی بمب‌گذاری در قلب اروپا محکوم کرد... . . مردم ایران انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری را تحریم کردند. رئیسی که متهم به جنایت علیه بشریت از سوی سازمانهای حقوق‌بشری بین‌المللی است، اکنون به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شده است.

خوشحالم که امروز در کنار کسانی ایستاده‌ام که می‌خواهند بخشی از آینده ایران باشند. با مریم رجوی، این امید وجود دارد که ایران به‌جایگاهی دست یابد که در جهان شایستهٔ آن است. متشکرم.

 

فردریک راینفلت – نخست‌وزیر سوئد (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴)

سلام بر همه شما در اجلاس سالانه ایران آزاد. سلام از استکهلم سوئد.

می‌دانید که سوئد دهها سال است برای افرادی که از سرکوب گریخته‌اند و در پی جامعه بهتر و زندگی بهتری هستند، کشوری بسیار گشاده‌یی بوده است. برای نسل‌ها، دیده‌ایم که آنها از بسیاری از نقاط جهان می‌آیند، اول از همه، به‌طور طبیعی به یک جامعه جدید می‌آیند، اما در واقع هم‌چنین جامه را دوباره شکل می‌دهند.

این جامعهٔی است که من در آن بزرگ شده‌ام. ما امروز جمعیت بسیار مختلطی هستیم. به‌یمن آن ما افرادی از اقوام مختلف داریم. ما مردمی با اعتقادات مختلف مذهبی داریم. وقتی چنین نوع احساسات با نژادها و مذاهب مختلف را دارید، این باعث ایجاد بردباری و بهترین لحظات و هم‌چنین کنجکاوی بین افراد می‌شود. همیشه این خطر وجود دارد که شما مردم را از هم جدا کنید. اما من می‌گویم که اکثریت مردم سوئد بیشتر به‌این عقیده باور دارند که مردم باید با بردباری گردهم بیایند و در نتیجه باید جامعه جدید و بهتری ایجاد شود.

بنابراین من شاهد رشد این نمونه در سوئد بوده‌ام و ما به‌لطف تعداد زیادی از افرادی که از کشورهای دیگر می‌آیند، جمعیت رو به رشدی را ایجاد کرده‌ایم. یکی از این کشورها ایران است... ... . . (ایرانیان در تبعید).... اینجا هستند تا جامعه جدیدی را شکل دهند، اما همه آنها هنوز عاشق ایران هستند... ... ... . در سوئد زندگی می‌کنند (اما) آنچه را که در خاورمیانه و ایران اتفاق می‌افتد بسیار دقیق دنبال می‌کنند... ... ... . . به یاد داشته باشید، این همان چیزی است که با سرکوب و با دیکتاتوری اتفاق می‌افتد. مردم فرار می‌کنند، سعی می‌کنند زندگی بهتری داشته باشند... ... ... . این بهایی است که شما هنگام سرکوب آزادی می‌پردازید.

... ... . (برخی حکومت‌ها).... می‌خواهند طوری جلوه کنند که حمایت مردمی را دارند اما مردم باور نمی‌کنند. آنچه آنها انجام می‌دهند تقلب در انتخابات است. ما این را... ... ... در ایران هم دیده‌ایم. اگر اختیاری وجود داشته باشد که بگوید می‌توانند تقریباً همه کسانی را که می‌خواهند کاندیدای ریاست‌جمهوری شوند رد صلاحیت کنند و در پایان ما فقط هفت نفر را مجاز می‌دانیم، این یک انتخابات آزاد نیست. این با حمایت مردم همخوان نیست. این سلطنت... مطلقه ادامه دارد. بنابراین آنها سعی می‌کنند خود را دمکراتیک تر جلوه دهند، اما سرکوب خود را ادامه می‌دهند... . آنها تلاش می‌کنند برای کنترل (جامعه) همه چیز را به‌دست بیاورند. این باید تغییر کند، این باید در همه‌جای جهان که این گرایش‌ها را می‌بینیم زیر سؤال برود. ما باید بایستیم و بگوییم راه‌حل بهتری وجود دارد. و این البته جستجوی برای دموکراسی است.

بنابراین، این بسیار مهم است که شما امروز گردهم می‌آیید. چون امید وضعیت بهتری را داریم... . کار شما مهم است زیرا مردم مجبور نیستند از کشوری که آنها را دوست دارند فرار کنند. آنها باید کشور بهتری داشته باشند تا بتوانند در آن زندگی کنند و در کنار یکدیگر به‌راحتی زندگی کنند. بنابراین من به‌موفقیت آرمان شما امیدوارم تا در سال دیگر با شرایط بهتری دیدار کنیم. با تشکر از همهٔ شما.

 

اندا کنی؛ نخست‌وزیر ایرلند - ۲۰۱۷

... . ممکن است شما از خودتان سؤال کنید کشور کوچکی مانند ایرلند به کشور عظیمی مثل ایران و چالشهای بی‌شماری که متوجه مردم ایران است چه می‌تواند اضافه کند؟ ما از تاریخ خود درسهایی گرفته‌ایم که شامل حال همه کشورها می‌شود. ما هم جمعیت تبعیدی داشتیم که به سرزمین مادری خود علاقه داشتند و مایل بودند به مردم کشور مادری خود کمک کنند... . .

ممکن است بدانید که کتاب قانون که توسط ابن سینا پزشک، دانشمند و فیلسوف برجسته ایرانی در قرون طلایی اسلام نوشته شده بود، در قرون وسطی به زبان اصیل ایرلندی ترجمه شده بود و برای آموزش پزشکی در دانشگاههای اروپا تا قرن هفدهم مورد استفاده قرار می‌گرفت... . ایرلند سفارت خود در تهران را در سال۲۰۱۲ به دلایل مختلف بست. سفارت در سالهای متعاقب بازگشایی شد.

ایرلند مایل است که روابط خوبی با ایران و مردم ایران داشته باشد. ما هم‌چنین بعد از انتخاب شدن برای عضویت در شورای امنیت، تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بودیم که ناظر بر اجرای توافق ۲۰۱۵ در رابطه با برنامه اتمی رژیم ایران بود... .

بنابراین وقتی من همه این موارد را در ارتباطاتی که با ایران داریم می‌بینم، و سپس گزارش ۲۰۲۱ عفو بین‌الملل درباره رژیم ایران را می‌خوانم، که می‌گوید مقامات ایران به‌شدت حق بیان، تشکیل انجمن‌ها و تجمعات را سرکوب می‌کنند، نیروهای امنیتی به‌طور غیرقانونی از زور استفاده می‌کنند تا تظاهرات را سرکوب کنند، مقامات به‌طور خودسرانه صدها تن از تظاهر کنندگان، مخالفان و مدافعان حقوق‌بشر را در بازداشت نگه داشته‌اند، و بسیاری از آنها را محکوم به زندان و شلاق کرده‌اند. زنان و اقلیت‌های مذهبی با تبعیض و خشونت گسترده مواجه هستند و ناپدید شدنهای اجباری، شکنجه و سایر رفتارهای خشونت‌بار به‌طور گسترده و سیستماتیک با مصونیت مجرمین اعمال می‌شود. مجازات‌های بدنی از جمله شکنجه، شلاق و قطع عضو توسط دستگاه قضایی اعمال می‌شود. حق محاکمه منصفانه به‌طور سیستماتیک نقض می‌شود. مجازات اعدام به‌عنوان وسیله‌ای برای سرکوب سیاسی به‌کار گرفته می‌شود. اعدامها در ملأعام و در خفا صورت می‌گیرد و اعدام شده‌ها شامل افرادی هستند که در زمان ارتکاب به جرم زیر ۱۸سال داشتند. مقامات به‌طور سیستماتیک به جنایات علیه بشریت ادامه می‌دهند، در حالی‌که سرنوشت چندین هزار مخالف سیاسی، که به‌طور قهرآمیز ناپدید شده و به‌صورت فراقانونی در سال۱۹۸۸ اعدام شدند را پنهان می‌کند. ما نمی‌توانیم چنین چیزهایی را تحمل کنیم... .

اکنون که یک دولت افراطی از طریق انتصاب یک رئیس‌جمهور توسط ولی‌فقیه و شورای نگهبان برقرار شده است، این به‌معنی ادامه استبداد و ادامه مشکلات و چالشهای مردم ایران خواهد بود. این وضعیتی است که در آن، مردمی که می‌خواهند آزاد باشند، می‌خواهند دمکراسی داشته باشند، می‌خواهند همان چیزهایی که ما حق مفروض خود می‌دانیم را داشته باشند، از این حق محروم می‌شوند. پس جمعیت تبعیدی در خارج، سازمان ملل، شورای اروپا، اتحادیه اروپا و هر دولتی که با ایران تبادلات دارد، باید مستمراً موضوع حقوق‌بشر و نقض این حقوق توسط این رژیم مستبد را مطرح کند، ... . زیرا این وضعیت برای مردم ایران بسیار جدی است.

ما در کشور خودمان مبارزه‌یی طولانی داشتیم تا به نقطه فعلی برسیم. به مردم ایران اجازه داده نمی‌شود که ظرفیت‌های خود را نمایان کنند. گاهواره تمدن، ریاضیات، ادبیات، هنر و موسیقی، شایسته آن است که بتواند بهتر عمل کند. و این تغییر تنها زمانی می‌تواند صورت بگیرد که صدای مردم بلند شود و بگوید که ما دیگر این وضعیت را تحمل نخواهیم کرد. و از این بابت، ایرلند و جهان حامی مردم ایران خواهند بود. بسیار متشکرم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ae1420ad-2c51-4fd8-b1ca-e4b599fb4c1a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات