اشرف، اسطوره فناناپذیر
چند سال پس از آن سحرگاه خونین، چند سال پس از قتل‌عام شقاوت‌بار 52 قهرمان اشرفی و گروگانگیری7تن دیگر، نیازی به یادآوری آنچه آن روز گذشت، نیست؛ همه بیش و کم از آن خبر دارند. اما بسیار ضروری است که ببینیم دشمن ضدبشری چرا به آن جنایت شنیع دست زد؟ چه اهدافی را دنبال می‌کرد؟ و آیا به اهداف خود رسید؟ این واقعه که سرکردگان رژیم آن را راهبردی تلقی کردند، چه پیامدهایی داشت و چه تأثیری بر روند تحولات گذاشت؟ و سرانجام پس از چند سال از این واقعه مجاهدین و مقاومت ایران در کجا و رژیم آخوندی در چه نقطه و در چه موقعیتی است؟
تقریباً بلافاصله پس از قتل‌عام دهم شهریور، بالاترین سرکردگان رژیم، از سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی سرکرده نیروی تروریستی قدس، تا پاسدار نقدی سرکرده بسیج آخوندی، تا پاسدار سلامی، جانشین سرکرده سپاه پاسداران تا آخوند علوی وزیر اطلاعات رژیم و سایرین… یکی پس از دیگری به صحنه آمدند و بر اهمیت و ویژگی راهبردی واقعه اشرف تأکید کردند و آن را مهمتر از عملیات فروغ جاویدان، یا به قول خودشان عملیات مرصاد شمردند و بار دیگر به خود وعده دادند که کار مجاهدین تمام است.
قتل‌عام اشرف، از جهات مختلف، یادآور قتل‌عام 30 هزار زندانی سیاسی در سال67 است؛ مهمتر از همه این‌که علت کشتار67، خوردن زهر آتش‌بس توسط خمینی بود. روح پلید شیطان به‌خوبی دریافته بود که تنها با شوکی به بزرگی قتل‌عام 30هزار زندانی سیاسی، می‌تواند رژیمش را از آن مهلکه برهاند.
خامنه‌ای پلید نیز در آستانه خوردن زهر هسته‌یی، با الگوبرداری از خمینی، درصدد برآمد با قتل‌عامی دیگر، از این گردنه عبور کند، همزمانی این واقعه با برانگیختگی جهانی علیه کشتار شیمیایی دیکتاتور دست‌نشانده رژیم در سوریه و اقدام نظامی بین‌المللی که در آن مقطع، قطعی می‌نمود؛ همچنین اوجگیری قیام مردمی در عراق علیه مالکی، بر ضرورت و فوریت جنایتی که ولی‌فقیه در اشرف مد نظر داشت، ضریب می‌زد؛ به‌ویژه که او حساب کرده بود، با این کشتار و با این تیر، به ‌گمان خود، چند نشان بزند و مهمتر از همه مجاهدین را کمرشکن کند و از دور خارج سازد و به این ترتیب از کمند تنها نیروی هماورد خود، که منشأ اصلی خیزشها در داخل کشور و منبع الهام و انگیزه مردم عراق و منطقه می‌باشد، رهایی یابد. به عبارت دیگر، قتل‌عام جنایتکارانه اشرف، به‌رغم آنچه می‌نمود، در عمق، تدافع هراسناک رژیم در مواجهه با چشم‌انداز سرنگونی بود و ذوق‌زدگی آخوند ـ دژخیمان حاکم و جست و خیز و پایکوبی نفرت‌انگیز آنها، گویای همین محاسبه عجولانه بود. اما دیری نپایید که تمام آن حساب و کتابهای جنایتکارانه که رژیم از چند ماه پیش از آن به تدارک سیاسی ـ تبلیغاتی آن پرداخته بود، تماماً معکوس از آب درآمد.
اکنون با گذشت اين ساليان، پس از درخشش خیره‌کننده کهکشان «هزار اشرف»، پس از به صحنه آمدن و ظهور و بلوغ بیش از 300 انجمن و تشکل هواداران مجاهدین در اروپا و آمریکا، پس از تبدیل زندانهای سیاسی به کانونهای شورشی فعال که رژیم با سرکوب جنایتکارانه بند 350 اوین، با اعدامهای جمعی بلاوقفه و به‌خصوص با اعدام جنایتکارانه مجاهد قهرمان غلامرضا خسروی تلاش کرد با آن مقابله کند، پس از زنجیره‌یی از کنفرانس‌های مقاومت ایران در کشورهای مختلف اروپا و آمریکا که هر کدام در نوع خود حادثه‌یی و تحولی شگرف محسوب می‌شود، همه و همه جهش و درخشش بی‌مانند مجاهدین و مقاومت ایران را، هم به‌لحاظ اجتماعی و هم به‌لحاظ سیاسی به‌نمایش می‌گذارد و ارتقای موقعیت آلترناتیو دموکراتیک شورای ملی مقاومت و انسجام و استحکام آن را، بیش از هر زمان دیگر، بارز و برجسته می‌سازد.
شقاوت دشمن در آن جنایت بزرگ و پاکبازی قهرمانان به خون خفته‌اش، نه تنها مردم ایران، بلکه مردم منطقه و همه وجدانهای بیدار در سراسر جهان را تکان داد. مردم ایران بار دیگر به عینه دیدند که چه کسانی و تا کجا بر سر پیمان آزادی ایستاده‌اند و خامنه‌ای و پسمانده‌های خمینی تهدید رژیم منحوسشان را در کدام طرف می‌بینند.
جهانیان نیز دیدند که قلب تپنده پایداری در برابر استبداد دینی و پادزهر بنیادگرایی در کجا می‌تپد و برجسته‌ترین اندیشمندان سیاسی اذعان کردند که جهان امروز، نیازمند مجاهدین و الگوی اشرف است و اگر اشرفی در کار نبود، ما باید کمک می‌کردیم که نه یک اشرف، بلکه ده اشرف ساخته شود؛ بینه‌یی بر صحت و حقانیت شعار هزار اشرف!
از سوی دیگر، رژیم، نه در داخل خود و نه در عراق و سوریه، به هیچ‌یک از آنچه که می‌خواست، دست نیافت. امروز هر کس می‌تواند ببیند که شقه و تشتت در این رژیم زهر خورده، به نهایت خود رسیده، تاآنجا که باندهای رقیب یکدیگر را به جهنم حواله می‌دهند و به حذف فیزیکی تهدید می‌کنند.
در عراق، با اوجگیری قیام مردم و عشایر، دیکتاتور دست‌نشانده ولی‌فقیه ساقط گردید و همه سرمایه‌گذاری رژیم بر باد رفت و با فرو ریختن خاکریز عراق، رژیم آخوندی یک ضربه استراتژیک و غیرقابل جبران دریافت کرده، ضربه‌یی که به‌زودی و خواه ناخواه دیکتاتور خون‌آشام دمشق را نیز به همان سرنوشت مالکی دچار خواهد کرد؛ ضربه‌یی که جبهه منطقه‌یی رژیم را متلاشی کرده و آثار آن تا لبنان و فلسطین و سراسر منطقه را در خواهد نوردید.
به این ترتیب، سحرگاه خونین 10شهریور اشرف، به‌راستی واجد آثار و پیامدهای عمیق استراتژیک است، اما درست در جهت معکوس آنچه ولی‌فقیه جنایتکار می‌پنداشت؛ اشرف، از یک قطعه خاک، به پرچم هماره افراشته یک مبارزه بلاوقفه با دیکتاتوری، به تجسم آرمان آزادیخواهانه یک ملت و به اسطوره فناناپذیر یک انقلاب تبدیل شد. بذر خجسته و فزاینده‌یی که از آن دهها اشرف دیگر رویید و هم‌چنان می‌روید و می‌شکفد و «هزار اشرف» را به واقعیتی محض تبدیل کرده است.

سخنرانی مریم رجوی

در مراسم گرامیداشت شهیدان اشرف

17 شهریور 1392

Maryam Rajavi
«سحرگاه ۱۰شهریور، اشرف، پایداری پرشکوه 10ساله را به رفیعترین قله خود رساند و خون ۵۲قهرمان آزادی، طلسم یأس و توبه و تسلیم را درهم شکست. اکنون همه میبینند که اشرفیها مثل جنگلهای شادابی در شورهزار یأس روییده‌اند».
Maryam Rajavi
بخشی از سخنرانی مریم رجوی در مراسم تحویل سال ۱۳۹۳:
«... در برابر قتل‌عام و جنایت علیه بشریت در اشرف، برعکس خواسته دشمن، اشرف تکثیر شد و اعتبار و محبوبیت اشرف و اشرفیها و کل مقاومت ایران، فزونی یافت.
شقاوت دشمن در آن جنایت بزرگ و پاکبازی قهرمانان به خون خفته‌اش، از زهره و گیتی تا 50مجاهد رکاب آنها، ایران و منطقه و جهان را تحت تأثیر قرار داد. به‌خصوص مردم ایران بار دیگر دیدند و دریافتند که چه کسانی بر سر پیمان آزادی ایستاده‌اند و خامنه‌ای و پسمانده‌های خمینی تهدید رژیم منحوسشان را در کجا می‌بینند. ایرانیان و جهانیان دیدند که قلب تپنده پایداری در برابر استبداد دینی و پادزهر بنیادگرایی در کجاست؟».
Maryam Rajavi
از سخنرانی مریم رجوی در گردهمایی به‌مناسبت روز جهانی زن- 1392:
«… بگذارید از یکی از این ستارگان برایتان بگویم. خواهرم زهره قائمی، که نبرد تاریخی اشرف را فرماندهی کرد. زهره با 35سال سابقه مبارزاتی، از 5سال حبس در زندانهای خمینی، آثار شکنجه و شلاق بر تن داشت، در حمله 6 و 7مرداد 88 وقتی داشت دفاع اشرفیها را هدایت می‌کرد، از ناحیه پا هدف گلوله قرار گرفت و جراحت سنگین برداشت. در صحنه قتل‌عام اشرف، در 10شهریور، زهره و گیتی به راستی شجاعت و ایستادگی زن ایرانی در برابر رژیم ولایت فقیه را نمایندگی می‌کردند.
زهره پیشاپیش صفوف خواهران و برادرانش قد برافراشته بود و دژخیمان که نخستین هدفشان او و سایر خواهرانش بودند، با شلیک گلوله از نزدیک، صورتش را متلاشی کردند.
راستی در آن ایستادگی کوهوار و در آن چهره و نگاه پرصلابت، جلادها چه چیزی دیدند که نمی‌توانستند تحمل کنند؟ آنها حقارت و عجز و شکست خود را دیدند و این چنین زهره، سپر خونین 42 اشرفی دیگر شد که در آن قتل‌عام زنده ماندند.
… در نبرد بزرگ اشرف، همچنین ژیلا طلوع می‌درخشد. او که در لحظه شهادت، چنان که عکسها و فیلمها نشان می‌دهد خود را سپر زهره در برابر گلوله کرده و او را در آغوش گرفته است. آری، این است خواهری و عشق و همبستگی حقیقی که یک هویت جدید تاریخی را بشارت می‌دهد.
سرگذشت هر یک از آنها به تنهایی گویای نبرد سهمگینی است که این نسل برای رهایی جامعه ایران با آن درگیر بوده است و تاریخچه جمع آنها مبشر پیروزی زن ایرانی در نبرد آزادی و برابری است و بی‌دلیل نیست که این چنین خشم جبهه ولایت فقیه را برمیانگیزد و با انواع اتهامات و لجن پراکنیها تلاش می‌کنند، تأثیرات عمیق آنها را در بین زنان ایران و جهان، خنثی کنند. اما هیهات نه کشتار و نه تهمت نمی‌تواند مانع درخشش و پیشروی این نسل گردد».
Maryam Rajavi
گزيده سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس بین‌المللی در پاریس - ۲۷مهر ۱۳۹۲:
«... در روز ۱۰ شهریور، دشمن در پی چه بود، و در عمل چه چیزی خلق شد؟
رژیم، به‌دنبال نابودی یا ضربه جدی به مجاهدین توسط دولت عراق بود. از نظر او هر کس یا باید تسلیم شود و توبه کند یا نابود شود.
راستی چرا آخوندها به این قتل‌عام دست زدند؟ زیرا همه راهها را در قبال این نسل آزموده‌اند: از اعدام و قتل‌عام تا لیست‌گذاری تروریستی و پرونده سازی، همچنین پخش اطلاعات دروغ و شیطان‌سازی؛ از شکنجه روانی با ۳۲۰ بلندگو به مدت دو سال تا محاصره طولانی و زجرکش کردن بیماران؛ و از جابه‌جایی اجباری تا زندان سازی لیبرتی.
اما آنچه در دهم شهریور اتفاق افتاد، تابلوی درخشانی از تسلیم ناپذیری و مقاومت به هر قیمت بود که به جای نابودی، شکوفایی؛ به جای تسلیم و وادادگی، انگیزش و برانگیختگی؛ به جای پس‌رفت و توقف، جهش و اعتلا؛ و به جای ضربه، حماسه‌یی درخشان خلق شد که راه و رسم اشرف را جاودان کرد.
هم‌چنان که مسعود گفت: «اسطوره اشرف، حماسه ماندگار تاریخ ایران و خلقهای جهان است»... . «تجسم درخشان جنگ صد برابر است و «از خون مجاهدین در اشرف، شعله ها برمی‌خیزد و رژیم ضدبشری را خاکستر می‌کند».
چرا می‌گوییم حماسه اشرف؟ زیرا سراسر، ایستادگی و دفاع از آرمان آزادی است. حماسه است زیرا در مقاومتی اصیل و پویا ریشه دارد که برمیانگیزاند، راه باز می‌کند و پیام می‌دهد. پیامش از دیوارهای سخت و سنگین زندان می‌گذرد و روح مقاومت و جنگندگی می‌دمد. پیامش پرده‌های ضخیم یأس و بی‌اعتمادی و ایدئولوژی بی‌هزینگی را می‌سوزاند و امید و باور و مقاومت میپراکند. پیامش زبونی و ترس و شکنندگی دشمن را آشکار می‌کند؛ آن چنان که خودش آن را عملیاتی بالاتر از فروغ جاویدان می‌داند. حماسه‌یی درخشان است؛ با نسل بیشمارانی که پیام آن خونها را با خود به هر کجا می‌برند و با نبردی 52برابر، برای کسب آزادی و دموکراسی، بپا میخیزند. آری، از خون شهیدان اشرف، در سراسر ایران، هزاران هزار لاله شکوفا می‌شود.
هزار زهره تابان در آسمان وطن، هزار جنگل رویان به هر کران وطن. دشمن تصور می‌کرد که با اعدام جمعی و آدم ربایی در اشرف، «تهدید را از نزدیکی مرزهای ایران دور می‌کند». سخنگویان رژیم فریاد می‌کشیدند که «کره زمین باید از وجود مجاهدین پاک شود». اما برخلاف خواست آنها، به سرعت موجی از حمایت و همبستگی با مجاهدین برخاست. آخوندها دیدند که اشرفیها نه در مرزها که در داخل ایران و در خانه‌ها و دانشگاهها و کارخانه‌ها، موجودیت رژیم را تهدید می‌کنند».
Maryam Rajavi
بخشى از سخنرانی خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران در جلسه بزرگ و بین‌المللی در ژنو- مهر 1392:
«… روز 10شهریور، نقطه عطف مهمی در صحنه سیاسی ایران و در تاریخ مقاومت برای آزادی شکل گرفت. در این رویارویی، آن زنان و مردان شجاع، با دست خالی تا آخرین قطره حیات پرفروغ خود پایداری کردند. والاترین سمبلهای آرمان « مقاومت به هر قیمت» که مرام تسلیم و عجز را از بنیاد باطل کردند و به آن قاطعانه نه گفتند. آری، نگاهبانان شرف ایران و ایرانی و پرچمداران وجدان و ارزشهای بشریت معاصر علیه دیکتاتوری و تروریسم و صدور ارتجاع و بنیادگرایی.
برای شخص من، به خون غلتیدن ۵۲ تن از عزیزترین خواهران و برادرانم البته مایه دردی عمیق و رنج بسیار است؛ اما این حماسه، از یک طرف برای من و تمام اعضا و حامیان این جنبش، انگیزشی برای مقاومت صدچندان است؛ و از طرف دیگر، جایگاه مقاومت و ارتش آزادی مردم ایران را برجسته می‌کند که یگانه هماورد رژیم ولایت فقیه و تهدید اصلی موجودیت آن است. این واقعیت را هیچکس آشکارتر از خود رژیم بیان نمی‌کند. سپاه پاسداران در اطلاعیه خود کشتار مجاهدین در اشرف را ”مایه تشفی خاطر» امت خمینی و ”انتقام الهی ”از نوع ولایت فقیه توصیف کرد.
دو روز بعد، فرمانده سپاه تروریستی قدس پیرامون این حمله، در مجلس خبرگان، سخنرانی کرد و گفت: «این قضیه، مهمتر از حمله مرصاد است». تشبیهی که متعاقباً توسط جانیان ریز و درشت حاکم بر ایران تکرار شد. از آنجا که آخوندهای حاکم بارها عملیات به‌اصطلاح مرصاد یعنی مقابله با پیشروی ارتش آزادیبخش ملی را بزرگترین عملیات خود در مقایسه با جنگ ایران و عراق توصیف کرده‌اند، و از آنجا که بارها آن را فراتر از عملیات بیت‌المقدس و گرفتن خرمشهر توصیف کرده‌اند، پس از نظر آنها کهکشان اشرف، با مقاومت و ایستادگی ده ساله و با درخشش ستارگانش، بسا مهمتر و فراتر از این چیزها بوده است.
مسعود گفته بود که آن چه در اشرف و لیبرتی جریان دارد، عین کارزار سرنگونی است و آخوندها و پاسدارانشان این را بیش از هرکس احساس و اثبات و اذعان کردند. با همین ارزیابی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران رژیم گفته است: «این حمله... اهمیت راهبردی وسیعی در آینده منطقه دارد و دارای ابعاد بسیار عظیمی است».
راستی چرا حمله به افراد بی‌سلاح و بی‌دفاع که در حالت بازداشت خانگی هستند، چنین اهمیت استراتژیکی دارد؟ در عملیات فروغ جاویدان، آخوندها از پیشروی ارتش آزادی تا پشت دروازه کرمانشاه احساس تهدید کردند. اما حالا بسا بیشتر از آن، از حضور ۱۰۰ مجاهد بی‌سلاح در اشرف، احساس تهدید کردند. راستی چرا؟
حقیقت این است که دشمن در تنگنای بحران سرنگونی، مجبور شد به روشن‌ترین وجه، جایگاه مجاهدین و مؤسسان چهارم ارتش آزادی مردم ایران را بیان کند. بنا‌ به تجربه‌های بزرگ تاریخ، چنین رویاروییهایی ـ که البته با پرداخت بهای سنگین و خونین همراه است ـ مایه جهشهای سیاسی و مبارزاتی و راهگشاییهای بی‌مانند، شده است.
ارتش آزادی از روز اول، تهدید موجودیت حکومت آخوندها بوده و هست. … مسعود که ارتش آزادی را بنیانگذاری کرده و هدایت کننده نبرد بی‌امان علیه دیکتاتوری مذهبی بوده، بزرگترین ارمغانش برای جامعه ایران، تربیت همین نسل خجسته است. نسلی که ایستادگی و تسلیم ناپذیری‌اش در برابر این رژیم، مایه مباهات تاریخ ایران و وجود سرشارشان، سرمایه آزادی ایران فرداست»....
فصل اول
۹
ماکت کلی حمله به اشرف - ۱۰ شهریور ۹۲
فصل دوم
۳۱
گزارش تهاجم و قتل‌عام
فصل سوم
۴۵
مقر فرماندهی ارتش آزادیبخش در اشرف پس از تخلیه و تحویل به سازمان ملل - ۲۰ شهریور
فصل چهارم
۶۳
گزارش شاهدان از صحنه اشرف - ۱۴ شهریور ۱۳۹۲
فصل پنجم
۱۰۳
گزارش مستند پزشکی
فصل ششم
۱۳۵
بازدید جانشین نماینده ویژه دبیرکل، نمایندگان و هیأت ملل‌متحد از اشرف ۱۰ و ۱۱شهریور ۱۳۹۳ (اول و دوم سپتامبر ۲۰۱۳)
فصل هفتم
۱۶۹
آماده‌سازیهای حمله به اشرف
فصل هشتم
۱۸۷
لشکر فدایی اشرف
فصل نهم
۱۹۷
دود و دم رژیم زهرخورده با سرمایه‌گذاری بر روی یک خائن خودفروخته
فصل دهم
۲۱۷
رجزخوانی سرکردگان و مزدوران جبهه ولایت برای پوشاندن نقطه عزیمت و آثار جنایت
فصل یازدهم
۲۶۳
تخلیه اشرف و قول و قرارهای خیانت شده
فصل دوازدهم
۳۰۹
نشاندن قاتل به جای قاضی تحقیق، داستان مسخره تحقیقات و سپردن آن به حکومت عراق
فصل سیزدهم
۳۵۹
نشاندن دزد به جای نگهبان
فصل چهاردهم
۴۲۳
مضمون جنگ اموال در اشرف و داستان مسخره سپردن فروش داراییها به حکومت عراق توسط سازمان ملل و آمریکا
فصل پانزدهم
۴۶۵
نبرد یا تسلیم؟
فصل شانزدهم
۵۱۹
کارزار سرنگونی شماره ۳

پژواك حماسه

  • نیوت گینگریچ رئیس پیشین کنگره آمریکا و کاندیدای ریاست‌جمهوری:
    «من آمده‌ام تا به ‌شما بگویم چقدر ما به‌ صدای شما نیاز داریم. مدت 35سال، ما سیاست شکست‌خورده مماشات را دنبال کردیم».
    نیوت گینگریچ
  • سناتور لیبرمن:
    «شما امروز با انتخاب بودن در این‌جا، پیشاپیش به‌تاریخ پیوسته‌اید. چرا که ما و شما، درگیر یک نبرد تاریخی هستیم تا مردم ایران را آزاد کنیم. شما در شورای ملی مقاومت ایران، همه این‌را می‌دانید چرا که با شجاعت و به‌طور مؤثر جنگیده‌اید تا رهبران جهان را قبل از این‌که دیر شود، از خواب و خیالهایشان بیدار کنید».
    سناتور لیبرمن
  • ولید فارس محقق و متخصص در امور خاورمیانه و مشاور کنگره آمریکا:
    «من می‌گویم و این را به‌کنگره هم گفته‌ام که اگر اشرفی در کار نبود، ما بایستی یک اشرف و حتی 10 اشرف می‌ساختیم.»
    ولید فارس
  • نفیسه مرزوقی نماینده پارلمان تونس:
    «هزار اشرف می‌سازیم / ای اشرف سرفراز! / از غارها روانند ارواح نمناک / از آبهای فرو رفته پر از خون / مورد آزار قرار گرفته، در خفا شکنجه شده / آیا انرژی و توانت تمام شده است؟ / نه! اشرف، لحظه عشق است / و نبردش ده بار بیشتر ادامه دارد»
    نفیسه مرزوقی
  • قاضی مایکل موکیزی وزیر دادگستری پیشین آمریکا:
    «این حملات در لحظاتی صورت گرفت که وزیر دفاع آمریکا در عراق به‌سر می‌برد و به نوعی یک سیلی بین‌المللی بر صورت ایالات متحده به‌شمار می‌رفتند. ... برای من حتی بازگویی این ماجرا سخت است چون صدایم می‌لرزد و وجدانم آزرده می‌شود.»
    مايكل موكيزى
  • مایک کافمن نماینده کنگره آمریکا:
    «مبارزه شما، شعله‌های نوری است که در خاورمیانه خسته و مجروح، شدیداً به‌آن نیاز است. بنابراین، تغییر دموکراتیک در ایران یک اصل بسیار مهم و حیاتی است».
    مایک کافمن
  • دنی دیویس نماینده کنگره آمریکا:
    «شما نه تنها الهام‌بخش و عامل انگیزش مردم خودتان هستید، بلکه شما به ‌مردم سراسر جهان می‌گویید که نباید عقب نشست».
    دنی دیویس
  • مارک گینزبرگ مشاور پیشین کاخ سفید در امور خاورمیانه و سفیر آمریکا در مراکش:
    «ما به‌یک ایران آزاد نیاز داریم».
    مارک گینزبرگ
  • برنارد کوشنر وزیر خارجه سابق فرانسه:
    «شما الگویی برای همه خاورمیانه هستید و برای ورای خاورمیانه…»
    برنارد کوشنر
  • روهرا باکر رئیس زیرکمیته اروپا، آسیا و تهدیدات نوظهور کنگره آمریکا:
    «این واقعه‌ای شرم‌آور است. برای دولت عراق شرم‌آور است اگر‌ چه شرم برای آن موضوعیت ندارد اما برای ایالات متحده هم شرم‌آور است. ببینید سربازان عراقی از چه سلاحهایی برخوردار بودند. سلاحهای آمریکایی. اگر خیال کنیم که هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال این واقعه نداریم در واقع همه چیز را پنهان کرده‌ایم.»
    روهرا باكر
  • آلن درشویتز - برجسته‌ترین وکیل پرونده‌های جنایی در گردهمایی نمایندگان تشکلهای جوانان با حضور رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت:
    «کسانی که مرتکب جنایت علیه اشرفیان شدند باید به دست عدالت سپرده شوند.»
    آلن درشویتز
  • سالی بریشا نخست‌وزیر پیشین آلبانی:
    «اعضای مقاومت، اپوزیسیون ایران، وفادارترین، قوی‌ترین، دیرپاترین اپوزیسیون عصر ما هستند… پیروزی شما، نه فقط برای شما و ملت و کشور شما، بلکه دارای اهمیتی حیاتی برای منطقه و همه جهان است.»
    سالی بریشا
  • استرون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا:
    ما شاهد بازگشت عراق به جنگ داخلی هستیم. وقتی آمریکاییها عراق را ترک کردند آنها گفتند که در پشت خود یک دموکراسی عملی بر جای می‌گذارند. آنچه که آنها در پشت خود بر جای گذاشتند در واقع یک چیز سوراخ سوراخ بود.
    استرون استیونسون
  • پل مورفی- نماینده پارلمان اروپا از ایرلند:
    مسئولیت این کشتارها نه فقط بر عهده گروه‌های کشتار فرقه‌ای بلکه بر عهده کسانی است که جنگ و اشغال عراق را هدایت و اجرا کردند. آنان هیچ حقی در مورد تحمیل یک رژیم دست‌نشانده برای ادامه سرکوب و شکافهای فرقه‌ای ندارند.
    پل مورفى
  • ریچارد چارنسکی - نماینده پارلمان اروپا و وزیر سابق اروپایی لهستان:
    ... . ما نفوذ افزایش یابنده رژیم ایران در عراق را مشاهده می‌کنیم... . آنها باید با یک تحقیقات مستقل همکاری کنند تا تروریستها را پیدا کنیم و در مقابل دادگاه قرار دهیم و آنها را محکوم کنیم.
    ريچارد چارسنكى
  • برایان بینلی-نماینده پارلمان انگلستان:
    دولت خود من، انگلستان هم تلاش می‌کند با نادیده گرفتن اعمال وحشتناکی که توسط دولت مالکی در عراق به‌درخواست رژیم ایران صورت گرفته، دست خود را بشوید
    برایان بینلی
  • طاهر بومدرا، مسئول پرونده اشرف در سازمان ملل:
    پیام من به آنها (سازمان ملل) این است که این غیرقابل‌قبول است که شاهد جنایت علیه بشریت در اشرف باشند و نمایندگان آنها در بغداد کماکان در سکوت باشند. آنها بایستی لب به سخن باز کنند و وقایع را در اشرف مشاهده کنند. آنها دقیقاً می‌دانند که چه رخ داده است. آنها می‌دانند آن چیزی که در اشرف گذشت دخالت ارتش عراق بود
    طاهر بومدرا
  • استفن هیوز، نایب اول گروه سوسیالیست- دموکرات در پارلمان اروپا:
    ”این یک فضیحت است که دولت آمریکا اقداماتی را که برای آزادی این گروگانها باید بکند انجام نمی‌دهد. هم‌چنین، این یک رسوایی است که بان کی‌مون از عراق خواستار تحقیق درباره این حمله می‌شود، در حالیکه مثل روز روشن است که نیروهای عراقی خودشان پشت این قتل‌عام بوده‌اند“
    استفن هیوز
  • نامه سرگشاده آلخو ویدال کوادراس نایب‌رئیس پارلمان اروپا به باراک اوباما:
    سفر نوری المالکی دیکتاتور عراق جدید به آمریکا و استقبال از او در کاخ سفید یک سابقه بسیار اسفناک در تاریخ دموکراسی آمریکا و یک لکه تاریک در میراث حکومت 8ساله شما خواهد بود.»
    آلخو ویدال کوادراس
  • قاضی تد پو نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از تگزاس:
    «با مالکی در مورد قتل‌عام مخالفان ایرانی برخورد کنید مالکی را به‌خاطر قتل‌عام در اشرف مورد حسابرسی قرار دهید. وزارت خارجه آمریکا این حمله را محکوم کرد و از دولت عراق خواست که درباره آن تحقیق کند. این بمانند آن است که از آلکاپون بخواهیم که مدیریت اداره مالیات را برعهده بگیرد.»
    قاضی تد پو
  • نامه کمیته بین‌المللی حقوقدانان در دفاع از اشرف به دبیرکل ملل متحد، مقامات آمریکا و سازمانهای بین‌المللی:
    تحقیقات مسخره حکومت عراق درباره جنایت علیه بشریت در اشرف. «… دولت عراق به دستور رژیم ایران و با تشکیل کمیته‌یی از عاملان جنایت تحت عنوان کمیته تحقیق درصدد است با صحنه‌سازی و سرهم‌بندی گزارشهای ساختگی، هر گونه تحقیقات بی‌طرف و مستقل در مورد جنایت بزرگ علیه بشریت در اشرف را خنثی کنند و آمران و عاملان، از جمله مالکی، فالح فیاض و سرلشگر شمری و دیگر جنایتکاران را از عواقب این جنایت بزرگ علیه بشریت در امان نگه‌ دارد. در تحقیقات به سبک مالکی، قربانیان به مسخره‌ترین صورت عامل و مقصر کشتار خود جلوه داده می‌شوند!
    در هیچ جای دنیا متهم به ارتکاب به یک جنایت نمی‌تواند در مسئولیت تحقیق سهیم شود، به عهده گرفتن مسئولیت تحقیقات قتل‌عام اول سپتامبر از سوی دولت عراق، به سخره گرفتن عدالت و بیطرفی است».
    کمیته بین‌المللی حقوقدانان
  • فراخوان بیش از ۶۷۰۰تن از شیوخ عشایر و شخصیتهای عراقی برای آزادی ۷گروگان و تأمین حفاظت لیبرتی:
    دبیرکل ملل‌متحد و کمیسر عالی حقوق‌بشر باید یک تحقیقات مستقل را در مورد جنایت اول سپتامبر انجام دهند و عاملان آن را به محاکمه بکشند.
    شیوخ عشایر
  • لرد کارلایل - عضو مجلس اعیان انگلستان:
    بیش از 150تن از مجاهدین را به قتل رسانده‌اند. آنها توسط دولت عراق بدون دفاع و حفاظت قرار گرفته‌اند. کاملاً روشن است که در این زمینه ( جنایت علیه اشرفیها) مالکی دست‌نشانده دولت و رژیم ایران است و به این دلیل است که ساکنان کمپ لیبرتی مورد حفاظت توسط دولت عراق قرار نمی‌گیرند.
    لرد کارلایل
  • جودی شوکلا رئیس گروه احزاب لیبرال در شورای اروپا:
    «شما آنتی‌تز بنیادگرایی اسلامی هستید که یک تهدید جهانی به‌شمار می‌رود».
    جودی شوکلا
  • نجاح العزه نماینده پارلمان اردن:
    «راه‌حل، اسلام دموکراتیک و بردبار است. درود به مردم عظیم (ایران) به‌خاطر وجود مجاهدین تحت رهبری بانویی که برای احقاق حق مبارزه می‌کند.»
    نجاح العزه
  • جمال العوضی عضو کمیته گفتگوی ملی یمن:
    «شما الگو و نمونه‌یی از برخورد و رفتار بر اساس تعالیم و ارزشهای اسلامی واقعی را به‌ما ارائه می‌دهید. ما چیزی نداریم جز این‌که در برابر شما سر تعظیم فرود بیاوریم».
    جمال العوضی
  • زاهو مسکین مدیر مسجد رئوسیت ـ فرانسه:
    «این ما هستیم که به‌شما نیاز داریم. زیرا از طریق شماست که ما می‌توانیم بگوییم وجود داریم. از طریق شماست که ما به‌عنوان افرادی که روی این کره زندگی می‌کنند، معنا پیدا می‌کنیم. ما زمانی وجود داریم که به‌شما می‌اندیشیم».
    زاهو مسکین
  • ادریس سدراوی مسئول انجمن حقوق‌بشر شهروندی ـ مراکش:
    «این مقاومت درسهایی از پایداری و مقاومت و فدا و کارایی به‌ما داده که هیچ حد و مرزی ندارد».
    ادریس سدراوی
  • مزری حداد نویسنده و متفکر تونسی- فرانسوی:
    «تمامی مردم، مردم ایران، به‌صورت آشکار و شجاعانه در مجاهدین خلق احیا شده‌اند».
    ادریس سدراوی

لحظه‌ها… در جنگ طاقت‌فرسای اراده‌ها

کارزار جهانی اعتصاب‌غذا بلافاصله پس از قتل‌عام اشرف در روز 10شهریور آغاز شد و به مدت 108روز در لیبرتی و 8کشور جهان ادامه یافت و سرانجام با اعلام حکم دادگاه اسپانیا علیه فالح فیاض مشاور امنیت ملی مالکی به‌خاطر قتل‌عام و آدم‌ربایی در اشرف و همدستان جنایتکار او، پیروزمندانه خاتمه یافت.
در پی صدور این حکم، خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، مجاهدان لیبرتی و ایرانیان در شهرهای مختلف جهان را به پایان اعتصاب‌غذای جهانی فراخواند و پایان آن را اعلام کرد. خانم رجوی خاطرنشان کرد با وارد شدن یک اهرم نیرومند قضایی علیه مسئولان جنایت علیه بشریت، از این پس کارزار جهانی برای آزادی گروگانها و برای تأمین امنیت مجاهدان لیبرتی، هم‌چنان که برای تحقق خواستهای زندانیان اعتصابی در سراسر ایران، با تمام قوا تا تعیین‌تکلیف نهایی بی‌وقفه ادامه پیدا می‌کند.
خانم رجوی این پیروزی بزرگ را به اعتصابیها در لیبرتی و ژنو و برلین و اتاوا و لندن و ملبورن و واشینگتن و استکهلم و رم تبریک گفت و تأکید کرد شما با تمامی وجود یک نمونه درخشان و تاریخی از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و دیکتاتوری و جنایت بر جای گذاشتید.
به راستی این اعتصاب قهرمانانه و پرشکوه، برگ زرینی نه فقط بر تاریخچه مقاومت ایران، بلکه بر گنجینه تجارب انقلابی خلقهای محروم و تحت ستم که برای آزادی به‌پاخاسته‌اند، افزود. آثار انگیزاننده این حرکت عظیم سراسری را هم‌اکنون در میهن اشغال شده‌مان و تبدیل اعتصاب غذا، به‌خصوص در زندانها، به یک شیوه کارای مبارزاتی به‌وضوح می‌توان دید. همچنین تأثیرات آن در برانگیختگی وجدانهای بیدار بشری در سراسر جهان نیز هویداست. اما آثار آنچه که این صدها انسان پاکباخته با مایه گذاشتن ذره ذره جان و تمامی وجودشان، خلق کردند، در آینده بسا بیشتر آشکار خواهد شد. جانفشانی این انسانهای وارسته، بی‌تردید راه مردم ایران به سوی رهایی و پیروزی نهایی را روشنتر خواهد ساخت. درود بر همهٴ آنها!
لحظه‌هایی از این نبرد پرشکوه اراده‌ها را که در قاب تنگ دوربین‌ها ثبت شده، می‌بینیم.
























ميراث عطرآگين يك حماسه

رشک اساطیر - برای شهیدان اسطوره اشرف

آتش رزم شما را سر خاموشی نیست در شما تا به ابد رنگ فراموشی نیست
پشت آرامش چشمان شما توفان بود
مثل دریای خزر بودنتان عصیان بود
آسمان ...

هزار اشرف از م. شوق

کشتند و کف زدند و جهیدند و دف زدند
پنداشتند ضربه به قلب هدف زدند
گرگان ننگ هم‌چو بزان در سحرگهان
از شب درآمدند و به قلب شرف زدند ...

اقتدار عشق

از چارراه حادثه رد شد سوار عشق
ایران من ببال بر این اقتدار عشق
شیرینی مجاهدت و صبر و عزم و رزم
بر چهره‌ها نشانده بسی افتخار عشق
این ...

آیین تو، برخاستن است (به جاودانه خورشیدهای کهکشان آزادی)

نه جا می‌مانی در دل خاکستر
نه گم می‌شوی در تن غبار
آیین تو، برخاستن است
تو شمع نیستی
که جاری بمانی در مرگ
تو، هماره، ...

نجوای اشرف

خشکسار زمینی بودم بر گرده‌ی گرم این دیار
و طلوع هر آفتابم
چرتکه‌یی، که گذار عمرم می‌شمرد.
میلادم اتراق کاروان شیرزنان و نستوه ...

غزل جهانگشای زندگی پس از عبور از مرگ

کشاکشی غریب
در عبوری مهیب از مرگ
و رسیدن به خانه‌یی از آرامش...
عبور کن از دالان طولانی
با رفهایی از حرف
و یادگارهایی از ترمه و خون
و ...

اسطوره اشرف

بخشی از پیام رهبر مقاومت مسعود رجوی - 27 شهریور 1392
اشرف حماسه ماندگار تاریخ معاصر ایران بود.
اکنون اسطوره جاودانی تاریخ ایران و خلقهای جهان شد. نمونه‌ای دیگر در سرزمین و در خاک پای پیامبر جاودان آزادی، سیدالشهداء امام حسین علیه‌السلام.
سلام بر کهکشان اشرف و شهیدانش، بر لشگر فدایی اشرف، تجسم مشهود جنگ صد برابر با یک صد تن به مدت یک سال در نگاهبانی از اشرف و ارزشهای جاودانه فدا و پایداری و جنگ و ایستادگی در برابر استبداد دینی.
سلام بر فرمانده زهره (خواهر مجاهد زهره قائمی همردیف مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران)
ستاره نور افشان، پرتو مهر تابان و درس درخشان در اوج پایداری پرشکوه ده ساله در اشرف.
سلام بر فرمانده گیتی (خواهر مجاهد گیتی گیوه چیان معاون مسئول اول سازمان مجاهدین خلق ایران)، مسئول کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورای ملی مقاومت ایران که عمداً از اعلام نام او پس از درگذشت مجاهد خلق ابراهیم ذاکری خودداری کردیم.
زبانم از توصیف مرتبت والای یکایک شهیدان و سوابق درخشان آنان قاصر است. فقط می‌گویم که لشگر فدایی اشرف و شهیدانش در خور کتابهای جداگانه است و به فرصتی دیگر وا می‌گذارم.