728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

بن‌بست‌ها از درون و بیرون نظام

برجسته‌ترین مضمون بسیاری از مطالب روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه ۲۹اردیبهشت نمایش بن‌بست نظام است که در عرصه‌های مختلف دیده می‌شود.

وطن امروز در مورد چشم‌انداز روابط رژیم با آمریکا در صورت شکست ترامپ در انتخابات نوشته است: «جیک‌سولیوان» مشاور جو بایدن درباره نحوه بازگشت آمریکا به برجام (در صورت پیروزی دموکرات‌ها)، پرده برداشته است! سولیوان ضمن تأکید بر حذف بند موسوم به غروب آفتاب (Sunset) در برجام تأکید دارد تحریم‌های هسته‌یی (علیه نظام) باید پس از سال ۲۰۲۵میلادی نیز ادامه پیدا کند، ضمن آن که دموکراتها باید پس از بازگشت مشروط به برجام، بلافاصله زمینه را برای انعقاد (توافقی که ابعاد موشکی و منطقه‌یی را نیز در برگیرد) آماده کنند. مشاور بایدن معتقد است دولت بعدی باید استراتژی فشار حداکثری بر (نظام) ـ که در دولت ترامپ به نقطه اوج خود رسید ـ را حفظ کند».

روزنامه ستارهٔ صبح هم به وجه دیگری از بن‌بست نظام در داخل اعتراف کرده و نوشته: «باید اذعان کرد که مجلس، دولت و شوراها نتوانستند به مطالبات مردم پاسخ دهند، به همین دلیل آنها از چشم مردم افتاده‌اند. بسیاری از نمایندگان مجلس، اعضای شوراها و اعضای دولت توزرد درآمده‌اند، اما در یک تحلیل منصفانه می‌توان گفت که عملکرد اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان توأمان باعث بدتر شدن اوضاع اقتصادی و روابط بین‌المللی کشور شده است».

اعترافهای ناگزیر رو در روی ادعاهای رسمی

در روزنامه‌های هر دو باند حاکم عکس حرفهای روحانی به گوشه‌هایی از واقعیت اعتراف کرده‌اند.

وطن امروز به‌نقل از فرماندار شهرستان سلسله در لرستان نوشته است: «برداشتن محدودیتها در مقطع پایداری وضعیت و حضور شهروندان در مراکز پر رفت و آمد و مراسم عزاداری و شادی باعث شیوع مجدد بیماری شد». و آفتاب یزد در مورد بازگشایی مدارس دولت روحانی را مورد سؤال قرار داده و نوشته است «بازگشایی «محدود» مدارس حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مخالفان بسیاری دارد.

مخالفان بازگشایی «محدود» مدارس معتقدند: «تهیه پروتکل‌های ایمنی و سلامت بخشی از کار است اما اجرای آن، بخش مهم‌تر کار است و مشخص نیست مدارس تا چه اندازه خود را ملزم به رعایت این دستورالعمل می‌دانند؟

هنوز مشخص نیست، اعتبارات بهداشتی بابت ضدعفونی کردن محیط آموزشگاه اختصاص یافته است یا نه؟ اگر جواب مثبت است، با این اعتبارات، می‌توان مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش متناسب با ظرفیت دانش‌آموزان، معلمان و عوامل اجرایی مدارس تهیه کرد؟ و در غیراین صورت وظیفه تأمین این تجهیزات با چه کسی است؛ وزارت آموزش و پرورش، والدین دانش ‌آموزان و یا مدیران مدارس؟».

آبروباختگی نظام زمینه اصلی سگ دعواها و طنزها

از بحران مالی و کسری بودجه و ترکیدن حباب بورس و افزایش قیمت ارز و سکه، تا وحشت از وضعیت معیشت بیش از ۶میلیون که در اثر کرونا بیکار شده‌اند بگیرید تا بحرانهای منطقه‌یی و تشدید تحریم‌های نظام. اما شاید بشود گفت جدی‌ترین بحران بی‌اعتباری و بی‌اعتمادی به نظام است. که حتی در طنزها هم می‌شود آنرا دید. برای نمونه روزنامه حکومتی سیاست روز در قسمتی از مطلب طنز امروزش نوشته است: «ایرج حریرچی – معاون وزیر بهداشت-: «تا اطلاع ثانوی باید به ویروس کرونا عادت کنیم». ما از این انشا نتیجه می‌گیریم که.. .

الف) پروژه "من هم کرونایی شدم" حالا حالاها ادامه دارد.

ب) اگر همینطوری ادامه پیدا کند آمار بهبودیافتگان از آمار جمعیت ایران هم بالاتر می‌رود.

ج) معاون وزیر بهداشت یا منجم می‌شود یا پیشگو

د) هر سه گزینه فوق صحیح است.

و در قسمت دیگری افزوده است: «کدام یک از کارهای زیر در درمان ویروس کرونا مفیدتر است؟

الف) شادی و نشاط الکی

ب) ابراز خوشحالی برای حذف چهارصفر از پول ملی

ج) جفتک و چارکش در بانکها

د) هر سه گزینه فوق صحیح است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3a2ef2da-ff9c-43f0-b219-b9e3f4230286"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات